EK_150612__070 Pa'.jpg
EK_150612__1035.jpg
EK_150612__034'.jpg
EK_150529__405.jpg
EK_150612__326.jpg
EK_150612__668'.jpg
EK_150612__298 Pa.jpg
EK_150612__070 Pa'.jpg

CORPORATE EVENTS


SCROLL DOWN

CORPORATE EVENTS


warsztaty gotowania

Jeśli jesteś szefem lub HRowcem i zależy Ci na integracji Zespołu - warsztaty w kuchni są świetnym akceleratorem procesów grupowych. Razem, możecie zrobić profesjonalne dania na restauracyjnym poziomie, a wspólne gotowanie i jedzenie jest najstarszą formą budowania silnych relacji.

Oto przykłady warsztatów tematycznych:

TAILOR MADE

TAILOR MADE

STREET FOOD

STREET FOOD

©2016 by Beata Szmydki

FIVE O'CLOCK

FIVE O'CLOCK

CHAMPAGNE & RAW BAR

CHAMPAGNE & RAW BAR

BISTRO COOKING

BISTRO COOKING

BURGEROMANIA

BURGEROMANIA

EK_150612__1035.jpg

Tailor Made


Tailor Made


Tailor made

Zaprojektujemy dla Twojego Zespołu warsztat, w oparciu o Twoje wskazówki na temat wielkości Zespołu, preferencji czasu i miejsca, a także Twoich oczekiwań od Zespołu. Czy zależy Ci na zenergetyzowaniu czy chciałbyś lepszego poznania wewnątrz Zespołu, więcej wiary we własne siły, budowania zaufania czy integracji? A może rywalizacji?

Warsztaty mogą być realizowane w dowolnym miejscu w Polsce, w studio kuchennym albo w plenerze, wg uzgodnionego scenariusza. Możesz też skorzystać ze scenariuszy warsztatów już sprawdzonych. 

EK_150612__034'.jpg

FIVE O'CLOCK


FIVE O'CLOCK


FIVE O'CLOCK CZYLI PODWIECZOREK

Angielską High Tea, czyli Five O'Clock, można przełożyć na znamy nam np. z przedszkola Podwieczorek. Godziny pracy w obecnych warunkach nie dają szansy na kultywowanie tego bardzo dobrego zwyczaju, mającego zresztą uzasadnienie w dobowym metabolizmie człowieka. Po wzmożonym wysiłku całego dnia, odczuwamy potrzebę "dożywienia" mózgu. Najefektywniejszym paliwem jest coś... słodkiego. Ale nie tylko.

Twój zespół będzie się świetnie bawić przygotowując kilka klasycznych Five O'Clockowych hitów: Tosty z ogórkiem, krewetkami i domowym Majonezem, Scones z Mascarpone i malinowym Coulis, awangardową wersję Eton Mess, Tartę cytrynową z palonym Meringue, Mini Ultra Chocolate Brownie, i... chyba wystarczy.

EK_150529__405.jpg

Bistro Cooking


Bistro Cooking


bistro cooking

Bistro XXI wieku stało się czymś w rodzaju „Social Sanctuary”. Stłoczone stoliki ustawione blisko siebie, gwar, odgłosy kuchni i uderzających o blat porcelanowych talerzy, aromaty unoszące się nad ciepłymi daniami i zapach ciasta wypiekanego w piecu.  Prostota, luz, bezpretensjonalność, hojność i przede wszystkim smak – to powody, dla których zabiegani ludzie w miastach tak chętnie wybierają bistro. My stworzymy nasze własne bistro. Przez 3 godziny będziecie gotować, wędzić, emulsyfikować, piec, ubijać i kruszyć. A wszystko po to, żeby zaserwować kolegom i koleżankom wspaniały 4 daniowy posiłek, w Waszym Pop-Up Bistro.

EK_150612__326.jpg

Street Food


Street Food


street food- kuchnia mobilna

W całej Europie od kilku lat trwa street food’owa rewolucja. Ludzie wyszli na ulicę. Chcą jeść. Reszta świata nie musiała urządzać rewolucji, bo od wieków ludzie jedzą tam na ulicy. Restauratorzy często wtapiają się w tłum uliczny i czerpią garściami „inspirację” z tego fantastycznego jedzenia robionego na twoich oczach. 

Street food jest o robieniu jednej rzeczy - jednej rzeczy dobrze. W Bangkoku yakitori z wędzonych serc kurczaka, w Marakeszu couscous z jagnięciną, w Berlinie rosti z chrupiącym boczkiem, w Wietnamie banh mi z anyżkową wołowiną i piklami z warzyw, w Rzymie porquetta i pizza, w Bejrucie pita z hummusem i falafelem, w Bilbao chorizo burger ze słodką papryką piquillo, w Jakarcie miska nudli z kolendrą i krewetkami, a w Krabi najlepszy na świecie Pad Thai smażony na rowerze.

Każda z grup przygotuje jedno street foodowe danie, i zrobi to najlepiej jak potrafi. Na koniec będziecie sprzedawać wasze specjały sobie nawzajem. Kto zarobi najwięcej - ten stawia!

EK_150612__668'.jpg

Champagne & Raw Bar


Champagne & Raw Bar


champagne & raw bar

Jeśli chcesz wytrącić swój Zespół ze strefy komfortu - otwórz go na wrażenia ekstremalne. Ostrygi, owoce morza i ryby, skorupiaki, małże... I trochę pracy do wykonania, żeby z tego zrobić seafood platter, ceviche, carpaccio, sałatki, crudo i sashimi. Przy okazji będzie okazja do spróbowania rzeczy, których być może wcześniej nie przyrządzaliście. A szampan do ostryg musi być. 

EK_150612__298 Pa.jpg

Burgeromania


Burgeromania


burgeromania

Na szczęście moda na burgery okazała się trwała i nadal bez obciachu możemy rozkoszować się tym prostym w przygotowaniu kotletem mielonym. Zmielić (czy zemleć?) możemy co się nam podoba - wołowinę, jagnięcinę, dziczyznę, drób, ryby i skorupiaki, i dlaczego nie warzywa. Do tego chutneye, sosy, grillowane warzywa, kruche liście i nawitaminizowana zielenina to elementy obowiązkowe!